Flux opent de deuren…

En dit keer van Infinity: dat gebouw langs de A10 in de vorm van een schoen, waarvan je je vast wel eens hebt afgevraagd hoe die schoen er van binnen uitziet. Iets minder indrukwekkender dan van de buitenkant. Althans, vind ik.

Wat wél indruk op mij heeft achtergelaten is de service die werd verzorgd door de medewerkers in het gebouw, net als de training die hier door de Flux Academy gefaciliteerd werd. Dit zorgde voor drie bijzondere dagen in een bijzonder gebouw. Een gebouw met bijnamen zoals de klapschaats, het strijkijzer en de kruimeldief, maar daar ging onze training niet over. De driedaagse training, die al sinds 1962 door Bureau Zuidema gegeven wordt, ging over vier soorten invloedstijlen voor adviseurs. Welke vormen van invloed zijn er? Hoe uiten deze vormen zich? Welke pas je al toe? Waar valt nog een hoop te leren? Dit is een kleine greep uit de vragen waar wij in drie dagen antwoord op zouden krijgen.

Verbazing alom
Een training van drie dagen leek mij vermoeiend en lastig vol te houden, maar deze gedachte was gelijk weg op het moment dat ik het gebouw op de eerste trainingsdag binnenstapte. Wij werden ontvangen met croissants, donuts, fruit en yoghurt met granola. In de trainingsruimte hadden ze ook nog eens Nespresso koffie – mijn favoriete kantoorkoffie. Na het eerste uur van de training dacht ik alleen maar aan wat ik nog meer allemaal zou gaan leren deze dagen. De vier invloedstijlen, die wilde ik mijzelf heel graag eigen maken.

Recht in de ogen aan kijken
De spelregels werden opgesteld: open en eerlijk met elkaar communiceren, vertrouwen, ruimte voor feedback en begrip. Ik kijk mijn collega Lars recht in de ogen aan. “Ik vind het niet fijn dat ik een onvolledige bewonersdatabase van je heb ontvangen” zeg ik. “Ik zou het op prijs stellen als je mij een volledige database opstuurt”. Lars kijkt mij aan en vraagt: “Hoezo? Wat is er niet goed? “ Daarop antwoord ik: “De bewonersgegevens staat allemaal door elkaar en een aantal bewoners missen. Dit zorgt ervoor dat ik belangrijke stakeholders over het hoofd zie”. Lars: “Oké, ik ga mijn best doen en zal het maandag te sturen. Ik heb het nogal druk en ik vind het lastig om alleen te doen.” Ik: “Maandag kunnen wij er samen aan zitten, zodat we het in orde kunnen maken”.

Dit gesprek is een voorbeeld van de invloedstijl ‘stellen’. Deze invloedstijl bestaat uit waarderen, normeren en sanctioneren. Dit kan zowel positief als negatief. De trainingsdagen zijn opgebouwd uit oefenmomenten, waarbij je gesprekken oefent met de invloedstijlen en de theorie. Ook zijn er zelfreflectie momenten. Tijdens het oefenen blijken wij allen geboren acteurs. Dit maakt de oefening nog waardevoller. Het lijkt soms alsof je echt het gesprek aan het voeren bent dat je anders ook op de werkvloer voert.

De invloedstijlen
Naast de invloedstijl stellen, zijn er de invloedstijlen inspireren, overbruggen en overreden. Elke situatie vraagt om een andere invloedstijl. Wanneer je iemand over wilt halen om mee te gaan in jouw idee, kan het behulpzaam zijn om de invloedstijl ‘inspireren’ in te zetten. Daarmee creëer je eerst een gedeeld belang, door jouw belang aan dat van de ander te koppelen. Een voorbeeld hiervoor kan zijn door het volgende te zeggen: “Volgens mij zijn wij allebei personen die zich 100% voor een opdracht inzetten en deze graag met winst willen opleveren, toch?” Vervolgens deel je jouw visie: “Stel je voor dat wij over twee maanden samen proosten met een glas champagne om onze gedeelde winst te vieren”.

En nu?
Ondanks dat wij allen aan het einde van elke trainingsdag helemaal uitgeput waren, waren het drie enorm leerzame dagen. Drie achtereenvolgende dagen hebben wij intensief geoefend met de vier invloedstijlen. Ik heb er oprecht van genoten. Het belangrijkste is om de invloedstijlen nu ook echt te gaan toepassen. Hier hebben wij diverse tools voor meegekregen. Door één invloedstijl 28 dagen lang elke dag bewust te oefenen vergoot je de kans op succes. Elke week checken wij bij elkaar hoe het ermee gaat en waar wij elkaar kunnen ondersteunen. Teamwork!

Wil jij ook graag groeien met onze Flux Academy? Bekijk onze vacatures!

Meer Flux Updates