Groeien bij Flux

Als net afgestudeerd waterbouwkundige uit Delft werd ik bij Flux direct in het diepe gegooid. Ik mocht aan veel verschillende tenders werken en kreeg als beginnend junior adviseur tendermanagement gelijk al veel vrijheid. Soms was dat best spannend! Maar het heeft mij wel gebracht tot waar ik nu sta: een zelfverzekerde adviseur tendermanagement met heel wat kennis en ervaring.

Mijn eerste projecten waren onderhoudsprojecten voor De Jong Zuurmond, via Rijkswaterstaat. Relatief kleine projecten die ik samen met een van de partners van Flux uitvoerde. Doordat ik als junior samen op projecten zat met een van de partners, leerde ik wel veel en gingen mijn kennis en vaardigheden met sprongen vooruit. Vanaf het begin kreeg ik veel vrijheid én verantwoordelijkheid. Als starter was dat af en toe best spannend, maar als je merkt hoe snel je vooruit gaat, geeft dat veel voldoening.

Waardevolle input
Naarmate ik langer in dienst was, werkte ik aan steeds grotere en complexere projecten. Onder meer bij de Afsluitdijk en voor Schiphol. Was mijn rol in het begin meer ondersteunend, later kon ik veel meer input geven. Nu ben ik verantwoordelijk voor een deel van de inschrijving voor grote multidisciplinaire aanbestedingen, zoals de DBFM Afsluitdijk en de Best Value Schiphol Main Contracts.

Wat ik in het begin heel lastig vond, was om een heel team mee te krijgen, enthousiast te maken en aangehaakt te houden. Zelf had ik nog weinig ervaring en in het team zaten deskundigen met jarenlange ervaring. Kwestie van volhouden: door dit keer op keer te blijven doen, werd ik er steeds beter in. Bovendien hielpen de trainingen die vanuit de Flux Academy werden aangeboden mij enorm. Ik leerde veel algemene adviseursvaardigheden die in het begin van mijn loopbaan erg interessant waren. Bijvoorbeeld hoe je een sessie kunt organiseren, hoe je een goede pitch of presentatie geeft en je krijgt inzicht in hoe jouw gedrag op anderen overkomt.

Een waardevolle training van Flux Academy vond ik het Systeemlab. De deelnemers werden in drie verschillende lagen van de organisatie ingedeeld: top, midden en laag. Daar moesten ze zich ook naar gedragen, de hele dag was een soort rollenspel. Daarvan stak ik veel op van mijn rol in de organisatie. Grappig om te zien dat een senior die in de laagste laag ingedeeld was, zich daar ook daadwerkelijk naar ging gedragen. Net zoals een junior in de toplaag ook veel ‘baziger’ werd.

Baas over je agenda
Inmiddels werk ik vier jaar bij Flux, op veel verschillende projecten. Het mooie bij Flux is dat je zelf aan mag geven welke projecten jij leuk vindt om te doen en dat je deze dan ook echt ‘krijgt’. Mijn grote wens was om mee te werken aan een tender voor de Afsluitdijk, vanwege mijn interesse vanuit mijn studie Waterbouwkunde. Dat was hard werken en er kwam veel verantwoordelijkheid bij kijken, maar dat was het absoluut waard.

Dromen
Mijn ambitie bij Flux is altijd geweest om aan de grootste aanbestedingen van Nederland mee te werken – en te winnen! Mooi om te zien dat dat nu werkelijkheid is geworden. De komende jaren wil ik na het winnen van een tender ook aangehaakt blijven in de realisatiefase. Dan kan ik de plannen waar ik aan mee heb gedacht ook echt werkelijkheid zien worden.

Wil jij ook stappen maken in jouw carrière? Bekijk onze vacatures.

Meer Flux Updates