Mijn eerste half jaar bij Flux

In mijn vorige blog heb ik je over mijn eerste project hier bij Flux verteld: het groot onderhoud op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Inmiddels ben ik al ruim een half jaar bij Flux in dienst, heel wat ervaringen rijker, en gepromoveerd tot Managing Consultant van de dienst Tendermanagement. In deze blog lees je hoe het afgelopen halfjaar mij afgegaan is en waar mijn focus nu op ligt.

De spanning die ik vooraf had om als adviseur voor meerdere klanten tegelijkertijd te werken, in plaats van bij één bedrijf, zoals ik deed bij mijn vorige baan, is achteraf nergens voor nodig geweest. Sterker nog: het bevalt mij juist erg goed! Het afgelopen half jaar heb ik voor acht verschillende klanten gewerkt en het is inspirerend om te zien hoe gepassioneerd de verschillende tenderteams bezig zijn met het maken van dé winnende aanbieding. Tenderen blijft dan ook een interessante bezigheid.

De stap naar Managing Consultant
Eind vorig jaar bood Flux mij de kans om de stap te maken naar Managing Consultant. Deze stap paste perfect in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het leiden van een team was namelijk iets waar ik al wel ervaring mee had, maar waar ik nog veel in kon en wilde leren. Met name op het gebied van de verwerving van nieuwe opdrachten en de financiële afhandeling daarvan, wat nu een van mijn taken is als Managing Consultant, kan ik mij nog doorontwikkelen.

Daarnaast ben ik als Managing Consultant van de dienst Tendermanagement nu verantwoordelijk voor het bespreken van nieuwe projecten met onze klanten, het inplannen van onze adviseurs en het borgen van de kwaliteit op de projecten. Op dit moment werk ik aan verschillende tenders: van uitdagende wegenbouwprojecten tot parkeergarages en van assetmanagementprojecten tot zelfs de aanleg van kabels naar windparken op zee. Erg divers dus! Ook adviseer ik regelmatig tenderorganisaties in tenderprocessen en adviseer ik het management van onze klanten bij het maken van strategische keuzes in projecten. Deze diversiteit houdt mijn werk uitdagend en al deze nieuwe uitdagingen geven mijn leercurve weer een boost, waardoor ik mij bij Flux blijf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Kwaliteit blijven leveren
Toen ik als senior bij Flux binnenkwam had ik al aardig wat ervaring, maar dat betekende niet dat ik mij niet verder wilde ontwikkelen. Sterker nog, mijn ambitie hier bij Flux is om te blijven leren en groeien en hiermee mijn leercurve stijl te houden. Het niveau binnen tenders blijft stijgen, dus dat is ook nodig. Dit, samen met de ontwikkelingen in de tendermarkt, houdt mij scherp. Hoe tof is het om met Flux tenders voor klanten te blijven winnen en op het topniveau in Nederland te kunnen acteren!

Flux Partners heeft patent op ontwikkeling. De Flux Academy, de uitdagingen en de vrijheid die wij bieden, zorgen ervoor dat jij je op zowel persoonlijk als professioneel gebied kunt blijven ontwikkelen. Ben jij ook geïnteresseerd in een baan bij Flux? Bekijk onze vacatures!

Meer Flux Updates