Teamfoto

Nieuwe kracht voor het tenderteam!

Deze maand is Nathan Meijer gestart bij Flux Partners als adviseur Tendermanagement. Zijn doel? Een sterke adviseur tendermanagement worden, die inhoud, presentatie en strategie op een winnende manier samenvoegt! In deze blog vertelt hij hoe hij bij Flux gekomen is, wat hem zo aanspreekt aan dit bedrijf en wat hij er gaat doen. Maar voor hij hierop ingaat, stelt hij zichzelf eerst even voor;

Ik ben Nathan Meijer, geboren in Apeldoorn, maar door een zekere reislustigheid heb ik al veel landen bezocht voor studie en stages. In mijn vrijetijd doe ik leuke activiteiten met vrienden, lees ik een goed boek of help ik de onderneming van mijn vriendin ontwikkelen. Ik houd van hardlopen, fietsen en golfsurfen. Typerend aan mijn karakter is dat ik altijd een duidelijk doel voor ogen heb en hier met veel motivatie mee aan de slag ga. Doelen behaal je samen, vind ik. Met deze filosofie hecht ik daarom veel waarde aan een goed team waarbij elkaars krachten tot uiting komen.

In 2017 behaalde ik mijn Master Management & Leadership aan de Stockholm University. Met name het onderwerp duurzaamheid spreekt mij erg aan. Ondertussen heb ik ervaring opgedaan als vrijwillig projectmanager van Zwedens grootste hackaton evenement en als marktonderzoeker bij een grote consultant.

Tijd voor verdere ontwikkeling
Na samen met mijn vriendin een lange reis gemaakt te hebben naar Nieuw-Zeeland, Australië en Japan was het tijd om mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.
De functie als adviseur Tendermanagement bij Flux sprak mij gelijk aan, omdat ik direct veel verantwoordelijkheid zou krijgen. In mijn geval betekende dit dat ik op mijn tweede werkdag gelijk bij ‘mijn’ eerste klant op kantoor werkte om samen een plan op te stellen voor een winnende tenderstrategie. Daarnaast wordt er bij Flux serieus gekeken naar persoonlijke ontwikkeling: wie ben ik en waar wil ik naartoe?

Betrokkenheid en Teamsfeer
De persoonlijke werksfeer en de leuke collega’s zorgden ervoor dat ik mij direct betrokken voelde bij Flux. Mariske, Corporate Recruiter bij Flux, maakte het sollicitatieproces erg persoonlijk. Dit merkte ik tijdens de telefoongesprekken en vlak voor mijn eerste werkdag heette ze mij welkom en voorzag zij mij van de laatste informatie door middel van een leuke en originele videoboodschap! Dit voelt een stuk persoonlijker dan alleen een e-mail. Dat Flux een hecht team wil creëren is wel duidelijk, net zoals dat de partners waarde hechten aan hun medewerkers en investeren in persoonlijke en professionele groei.

Daarnaast biedt Flux veel leuke extra’s waardoor ik mijn werk optimaal kan uitvoeren. Denk aan een praktische zaken zoals leaseauto, MacBook en 30 vakantiedagen, maar ook een stimulerende werkomgeving waar je serieus werk kan afwisselen met een potje tafeltennis, dagelijks een gezonde en uitgebreide lunch en niet te vergeten: de wekelijkse Flux Friday Lunch.

Duiken in de wereld van tendermanagement
De komende weken ga ik samen met Roeland Boonekamp, partner bij Flux, werken aan het project IJboulevard. Aan de IJ-zijde van Amsterdam Centraal wordt een ondergrondse fietsenstalling gebouwd voor 4000 fietsen, inclusief een boulevard en aanvaarbescherming: de IJboulevard.

Bij dit project duik ik gelijk de wereld van Tendermangement in doordat ik te maken krijg met veel betrokken partijen, een zekere mate van creativiteit en diverse veiligheidscriteria. Bij dit project zijn veel partijen betrokken, omdat de IJboulevard gebouwd wordt op een bekende en drukke locatie. Ik vind het interessant om te zien hoe de partijen onderling samenwerken. De creativiteit die bij het project komt kijken zit vooral in het ontwerp van het project: een ondergrondse fietsenstalling naast een drukke vaarweg. Interessant hoe de opdrachtgever hier invulling aan geeft. En dan het meest belangrijke element: Risicomanagement. Tijdens de bouw moet er goed gelet worden op bestaande bouwwerken, waaronder de Noord-Zuidlijn.

Sterke tendermanager
Mijn doel is om een sterke adviseur tendermanagement worden, die inhoud, presentatie en strategie op een winnende manier samenvoegt. Met Roeland als project partner ben ik verzekerd van een leerzame start.

Wil jij ook voor toonaangevende projecten werken? Bekijk onze vacatures.

Meer Flux Updates