Overstap overheid naar commercieel bedrijf

Per 24 februari 2020 heb ik de overstap gemaakt van de overheid (het Rijksvastgoedbedrijf (onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken) en daarvoor de Gemeente Amsterdam) naar Flux Partners.

Bewuste keuze
De overstap naar een commercieel bedrijf was een bewuste keuze. Ik zocht naar een plek waar ik mij verder kon ontwikkelen tot een inkoopconsultant die breed inzetbaar is binnen de bouwsector. De opdrachten waar ik mij bij Flux Partners voor inzet, zijn zeer divers. Zo werk ik momenteel voor een groot internationaal energiebedrijf waar ik meehelp aan het nog duurzamer in de markt zetten van windmolenparken. Ook ga ik binnenkort een klus voor een universiteit in Nederland oppakken. Wat ik nu al merk en wat mijn werk bij Flux Partners gelijk zo interessant maakt, is dat iedere opdrachtgever andere kaders, denkpatronen en doelen voor ogen heeft. Hierin laveren en verantwoordelijkheid dragen om tot de beste inkoopstrategie te komen is iets waar ik veel energie van krijg.

Dynamiek zit in ons DNA
Binnen Flux Partners komen veel disciplines en werelden bijeen, dit zorgt voor een interessante dynamiek en geeft veel mogelijkheid tot sparren over verschillende opdrachten. Doordat we zowel adviseurs hebben die zich inzetten aan de opdrachtnemerskant als aan de opdrachtgeverskant, waar ik werkzaam ben, zit het schakelen tussen deze werelden in onze DNA. Ik kan bijvoorbeeld gelijk reactie vragen op de haalbaarheid van de door mij ontwikkelde inkoopstrategieën aan collega’s die dagelijks met de markt werken. Zij weten als geen ander wat er daar speelt.

Aan het schrijven van mijn uren als adviseur moet ik nog wel erg wennen. Bij de overheid lag de focus hier niet zo nauw op als bij een commercieel bedrijf. Als adviseur heb ik een hele andere verantwoordelijkheid naar mijn opdrachtgevers. Zij willen weten wat ik oplever en in welke tijd ik dat heb gedaan. Daarnaast heb ik, door mijn coördinatiefunctie, ook de verantwoordelijkheid om inzage te bieden over de toekomst. Mijn collega’s en manager hebben mij gelukkig goed geholpen bij deze overstap!

Hart voor eigen medewerkers
In Den Haag bezocht ik de donderdagborrels zeer frequent. Dit zet ik met veel liefde voort bij Flux Partners. Bij Flux Partners is het hard werken, maar een belangrijk motto is en blijft: ‘het moet wel leuk blijven’. Naast het feit dat je in je werk aan mag geven naar wat voor soort projecten je voorkeur uitgaat en waar je ambities liggen, wordt er ook genoeg tijd vrij gemaakt om leuke activiteiten met elkaar te doen en daarmee het familiegevoel te behouden. Ook werken we om deze reden elke vrijdag met zijn allen op kantoor. Ik merk dat ik hier bij Flux Partners goed op mijn plek zit.

Meer Flux Updates