Verder onderzoek naar het innovatiepartnerschap

Michelle Koopmans is pas gestart met haar afstudeeronderzoek bij Flux Partners, waar zij door gaat op het afstudeeronderzoek van Fluxer Jesse van der Mieden met betrekking tot het innovatiepartnerschap. De komende maanden onderzoekt Michelle de risicoverdeling tussen partijen in een consortium die zich inschrijven voor een project wat wordt aanbesteed met innovatiepartnerschap.

“Via Jesse ben ik geïnteresseerd geraakt in het innovatiepartnerschap”, vertelt Michelle.
“Ik sprak hem bij een bedrijvendag op de TU Delft, waar ik de master Construction Management and Engineering (CME) volg. Hij vertelde over zijn onderzoek en een paar maanden later zag ik de vacature van Flux Partners voorbijkomen. Zij waren opzoek naar een afstudeerder die zich wilde focussen op het innovatiepartnerschap. Binnen het innovatiepartnerschap was ik vrij om een onderwerp te kiezen. Ik heb ervoor gekozen om te focussen op de risicoverdeling tussen partijen in een consortium die zich inschrijven voor een project wat wordt aanbesteed met innovatiepartnerschap.”

“Voor de ontwikkeling van een innovatie zijn veel verschillende partijen nodig met elk hun eigen expertise. Ik ga de bouwsector vergelijken met andere sectoren waar innovaties gebruikt worden en het innovatiepartnerschap vergelijken met aanbestedingsvormen die we al kennen om te kijken wat we ervan kunnen leren. Ik verwacht uiteindelijk een advies te schrijven over de manier waarop de risicoverdeling binnen een consortium van invloed is op de ontwikkeling van een innovatie en hoe deze verdeling het beste kan worden vormgegeven.”

Aansluiting bij mijn studie
“Het leuke aan dit onderwerp vind ik dat ik enerzijds op juridisch vlak kan kijken hoe de risicoverdeling in elkaar zit en anderzijds ook kan kijken naar de samenwerking binnen een consortium. De master, Construction Management and Engineering, die ik nu volg is een combinatie van bouwkunde, technische bestuurskunde en civiele techniek. De basis thema’s bij CME zijn Integrale en collaboratieve ontwerpprosessen, optimalisering van projectmanagement, risico- en assetmanagement voor een project life-cycle en juridische en financiële aspecten van bouwprojecten. Mijn afstudeeronderwerp valt in de thema’s Juridische aspecten en integrale en collaboratieve ontwerpprosessen. Daarnaast is het innovatiepartnerschap nog erg nieuw en onbekend waardoor ik echt iets kan bijdragen aan de kennis die er nu is.”

Afstuderen bij Flux Partners
Michelle is inmiddels een aantal weken bij Flux Partners aan de slag. “Ik voel me welkom en echt onderdeel van het team, doordat ik voor alle activiteiten – op 1,5 meter afstand – word uitgenodigd en mag meeprofiteren van alle faciliteiten die op en buiten kantoor geboden worden. Ook is iedereen erg geïnteresseerd in wat ik aan het doen ben en is iedereen bereid om mij te helpen.”

Meer Flux Updates