De Sociale Superheld

De Sociale Superheld

Mensenwerk

‘Ik ben adviseur tender- en projectmanagement.’ ‘Huh?! Wat doe je dan precies?’ Regelmatig zie ik op verjaardagen vragende gezichten als ik vertel wat voor werk ik doe.

Misschien heb jij dezelfde associatie bij een adviesbureau voor aanbestedingen en projectmanagement. Een verzameling van ingenieurs en techneuten die op de achterkant van een bierviltje kunnen berekenen wat de draagkracht is van een betonnen overspanning van tien meter.

Laat dat beeld maar direct varen. Adviseurs bij Flux Partners sturen processen aan en beheersen ze. Sterker nog, bij het schrijven van kwaliteitsdocumenten voor aanbestedingen is onze klant de technische expert.

Bij een aanbesteding haal ik samen met de klant de essentiële informatie boven water. Vervolgens schrijf ik met een team deze informatie uit. Dat doen we zo dat de opdrachtgever overtuigd is dat onze klant de beste kandidaat voor een werk is.

Werken bij Flux Partners is mensenwerk. De inhoud is belangrijk en die beheersen we, maar uiteindelijk doen we projecten samen met onze klant en moeten adviseurs in staat zijn de juiste vragen te stellen. Dit is het verhaal dat ik vertel wanneer ik op verjaardagen de vragende gezichten zie.

Effectief communiceren

Mijn achtergrond ligt in de bestuurskunde en ik heb een grote passie voor sociale zelfontwikkeling. In mijn eigen zoektocht naar de tools en handigheden om effectief te zijn in mijn contact met anderen heb ik veel geleerd. Zoveel geleerd zelfs, dat ik er een boek over kon schrijven.

Ik heb ontdekt dat het motiveren, overtuigen en laten uitblinken van anderen alleen kan wanneer twee mensen met elkaar op dezelfde golflengte zitten, als ze verbinding voelen. Het verschil tussen gewoon contact en verbinding is de intentie waarmee twee mensen communiceren. Is het contact oppervlakkig omdat het moet of is er sprake van oprechte interesse in de ander en heb je het beste met de ander voor? Dat is wezenlijk verschillend.

Tip voor beter contact

Wil jij beter contact met je collega’s, klanten of gewoon mensen om je heen? Stel dan eens terwijl je in gesprek bent jezelf de vraag ‘wat drijft deze persoon?’ en neem eens de tijd om écht te luisteren. Om anderen te inspireren écht contact te gaan maken en daarmee een gelukkig en succesvol leven te leiden heb ik samen met Roderik Kelderman een boek geschreven: De Sociale Superheld.

Met dit boek krijg je alle kennis, mindset en vaardigheden die ik gebruik in mijn werk om een succesvolle adviseur te zijn. Wil je weten wat jij kunt leren of ben je gewoon nieuwsgierig? Op www.socialesuperheld.nl kun je gratis de eerste drie hoofdstukken downloaden.