Na mijn eerste week weet ik het zeker, hier wil ik werken!

Na mijn eerste week weet ik het zeker, hier wil ik werken!

Opstarten

Tijdens mijn eerste twee weken ben ik gekoppeld aan een buddy, Twan. Hij maakt mij wegwijs binnen Flux Partners. De sfeer is informeel maar toch is de inwerkprocedure een serieuze zaak. Al snel leer ik over de kernwaarden van Flux Partners: partnerschap, professionaliteit en integriteit. In een duidelijke handleiding lees ik wat deze kernwaarden voor Flux betekenen en hoe je ze in praktijk brengt.

Door de dagen heen

Halverwege mijn eerste dag bij een klant krijg ik van Twan een proefopdracht en begint mijn zoektocht naar de juiste aanpak, informatie en bewoording. Best pittig, want waar begin je als onervaren EMVI-planschrijver? Ik besluit om na het lezen van de opdracht eerst de bijhorende documenten en online richtlijnen door te nemen. Aan het einde van dag één rij ik moe maar blij naar huis.

Dag twee begint opnieuw bij een klant. Aan het einde van de middag lopen Twan en ik samen met een van de partners het hele plan door. Voor mij enorm interessant, want ik krijg meteen te zien hoe er wordt gefinetuned naar een steeds completer plan. Kritisch kijken en maximaal willen presteren: dat is wat mijn nieuwe collega’s laten zien.

Op dag drie werk ik op het Flux kantoor verder door aan het plan waar Twan mee bezig is. Hij heeft duidelijk omschreven waar ik mee kan beginnen. Wanneer ik niet meer verder kom, lopen wij stapsgewijs door wat ik heb opgeschreven. Wederom een leerzame ervaring, want nu formuleert Twan gelijk nieuwe zinnen en begrijp ik steeds beter wat er van mij verwacht wordt.

Eigenaarschap, groei en plezier

Het is alweer donderdag en ik mag fungeren als lid van de beoordelingscommissie voor het interviewen. Dit is een onderdeel van de BVP-procedure die steeds vaker gebruikt wordt. Ik krijg een duidelijke uitleg over mijn rol en de tijd om me in te lezen. We gaan twee mensen interviewen en evaluëren. Geïnterviewd worden in de wetenschap dat het een groot effect heeft op het gunnen van de tender is niet zomaar iets, en de druk is voelbaar. Alle betrokkenen nemen deze oefening erg serieus.

De maandelijks terugkerende bureausessie is hét moment om geniale ideeën te bespreken en te pitchen bij je collega’s. Vandaag is het alleen even anders. De bureausessie start drie uur eerder, om 15:00 uur, en er wordt afgesloten met een BBQ. Bovendien is het niet op kantoor. Niet zomaar. Flux heeft grootse plannen. Nu zijn die grootse plannen er altijd geweest, anders waren zij nu niet op dit punt beland, maar er is ruimte voor zoveel meer. Eigenaarschap is een belangrijk onderdeel van de avond, net als groei en plezier op je werk. Door eigenaar te worden van je ambities, dromen en plannen groei je enorm. Flux stimuleert je om jezelf uit te dagen en het maximale uit jezelf te halen. Wat is maximaal? Dat is helemaal aan jou. Daar komt het stukje plezier bij terug. Je krijgt bij Flux de ruimte om te groeien in de richting die jou gelukkig maakt.

Mijn gevoel heeft mij bij Flux gebracht, en deze week is de bevestiging dat het goed is dat ik mijn gevoel gevolgd heb.

Heb je vragen na het lezen van mijn blog of wil je meer weten over werken bij Flux? Dan kun je altijd even mailen met Siry van den Booren (s.vdbooren@flux.partners).