De Flux Academy, is dat echt zo geweldig?

Vandaag werk ik precies vier maanden bij Flux. In deze periode heb ik al veel toffe infraprojecten mogen uitvoeren, in de tenderfase en in de realisatiefase. Hier kan ik nog van alles over kwijt, maar dat is niet waar ik het in deze blog over ga hebben. Ik wil wat vertellen over de Flux Academy, een initiatief waarmee iedere werknemer van Flux zich in het werk blijft ontwikkelen.

Flux Friday

De vrijdag, Flux Friday, vind ik de leukste dag van de week. Niet omdat het weekend dan voor de deur staat, maar omdat het de dag is dat iedereen in Amsterdam op kantoor is. Vrijdag heb je ruimte om interne projecten en trainingen op te pakken, een leuke afwisseling omdat je als consultant de rest van de week bij de klant werkt.

Flux Academy

Alle activiteiten die onder de noemer persoonlijke ontwikkeling vallen, zijn gebundeld in de Flux Academy. Dat zijn vaste trainingen die jaarlijks terugkeren en waaraan alle collega’s meedoen, en opleidingen op aanvraag.

Voor mij was ‘Insights Discovery’ de eerste training. Deze methode reduceert de complexiteit van het menselijk karakter tot vier gekleurde hokjes. Natuurlijk is dit een versimpeling van de werkelijkheid. Toch heeft het op mij een bijzondere indruk achtergelaten. Het dwingt je om kritisch naar jezelf te kijken en te relativeren. En, niet onbelangrijk, het draagt enorm bij aan wederzijds begrip en vertrouwen; de basis voor een prettige samenwerking.

Een van de kernwaardes van Flux is: vooroplopen door ontwikkeling. Oftewel: eigenaar zijn van je eigen loopbaan, zelf bepalen hoe jouw baan er over één, twee of vijf jaar uitziet. Dat zie ik ook om mij heen gebeuren bij al mijn collega’s. Sommigen zijn bezig met het behalen van een LEAN black belt, anderen doen een cursus omgevingsmanagement. Zelf ga ik over een paar weken aan de slag met het Best Value Procurement (BVP) B-certificaat. Daar kijk ik enorm naar uit!

Mijn interne project

Tijdens mijn afstuderen heb ik gemerkt hoe kritisch de relatie OG-ON is als het gaat om een succesvol projectverloop. Ik heb hiervoor een model ontwikkeld dat leidt tot een constructieve relatie, mits opdrachtgever én opdrachtnemer werken in de geest van het model. Deze constructieve relatie kenmerkt zich door transparantie, vertrouwen en een gezamenlijk belang. Samen met Flux probeer ik dit model verder uit te werken tot een nieuw product of nieuwe dienst. Dit project staat nog in de kinderschoenen, maar ik heb er hoge verwachtingen van.

Voor mij focust de Flux Academy zich op meerdere aspecten van persoonlijke ontwikkeling. Je volgt er niet alleen trainingen, je versterkt er ook de band met collega’s. Bovendien krijg je de mogelijkheid om het maximale uit jezelf te halen door je eigen ideeën verder te ontwikkelen.