Flux Partners moswand kantoor

Aan de slag als Marketing Manager

Aan de slag als Marketing Manager

In deze blog neem ik jullie mee in mijn ontwikkeling en mijn loopbaan. Hoe ben ik bij Flux terecht gekomen? Wat heb ik hier al gedaan? En wat ga ik nog allemaal doen?

In het laatste half jaar van mijn studie Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam wilde ik ook graag in de praktijk aan de slag. Een marketing-afstudeerdopdracht bij Flux Partners trok mijn aandacht en ik besloot om gelijk te solliciteren. Na het kennismakingsgesprek met Flux was ik gelijk enthousiast. De opdracht sprak mij aan, Flux hield rekening met mijn eisen en de eisen van school, de sfeer voelde goed en Florian en Siry stelden mij erg op mijn gemak. Toen ik de deur uitliep, had ik een goed gevoel en ik hoopte dat dit wederzijds was. Ik wist namelijk dat er nog veel andere kandidaten waren.

Goed nieuws
Een week later belde Siry mij op dat ze bij Flux ook erg enthousiast waren en dat ik bij Flux kon komen afstuderen, als ik dat ook zou willen. Omdat ik in deze functie voor mijzelf de meeste mogelijkheden zag om te kunnen groeien, besloot ik om deze kans te grijpen.

Het was zo ver!
In februari 2018 begon ik aan mijn afstudeeropdracht bij Flux. Vanaf de eerste dag ging ik al gemotiveerd aan de slag. Ik voelde mij verantwoordelijk om Flux te helpen met hun marketing-vraagstuk en ook omdat ik mijn diploma in juni wilde halen. (Ik kan je vast verklappen dat is gelukt: ik kreeg een 8 voor mijn scriptie en heb nu dus mijn Bachelor Communicatie, ook wel Bachelor of Arts (BA)).

Tijdens deze vijf maanden bij Flux werkte ik niet alleen aan mijn scriptie. Ik kon ook mijn kennis toepassen in de praktijk door mee te werken aan marketing- en communicatiegerelateerde werkzaamheden. Ook zat ik regelmatig bij meetings met Bambuu, het online marketingbureau dat Flux had ingeschakeld. Zo kon ik extra werkervaring opdoen en veel nieuwe dingen leren. Tijdens mijn studie had ik al een aantal jaar als Programmatic Trader gewerkt. Hier had ik al veel geleerd, maar bij Flux kon ik mijn kennis nog meer verbreden.

Mijn opdracht
Ik onderzocht hoe Flux het beste nieuwe medewerkers kan werven, zodat zij haar doelstelling om in 2021 met minimaal vijftig medewerkers te zijn, zou behalen. Na vijf weken onderzoek, had ik genoeg input verzameld om concepten en communicatiemiddelen te bedenken en uit te werken.
Deze concepten en middelen heb ik toen getest onder de doelgroep en aangescherpt aan de hand van hun feedback. Bovendien zijn de concepten zo gedetailleerd uitgewerkt, dat Flux hier gelijk mee aan de slag kan.

En nu?
Nu ben ik dus Marketing Manager bij Flux. De belangrijkste taak is om een marketingafdeling op te zetten. Een te gekke uitdaging met veel verantwoordelijkheid. Op dit moment ben ik veel bezig met het maken en schrijven van content voor op de nieuwe website, Facebook en LinkedIn. Straks ga ik events organiseren en begeleiden, ludieke marketingacties bedenken en nog veel meer. Bij al deze taken houd ik de kennis van mijn afstudeeropdracht in mijn achterhoofd. Mijn studie is nooit ver weg. Wat ik erg leuk vind is dat wat ik bij de minor Journalistiek heb geleerd, ook echt kan toepassen in de praktijk. Schrijven dus! En de concepten die ik had uitgewerkt, breng ik nu zelf in de praktijk.

Er even tussenuit na mijn afstuderen
Ook ga ik straks nog twee maanden door Australië reizen: een lang gekoesterde droom. En als ik terugkom, wacht mij de marketinguitdaging en de Flux Academy. Kortom: genoeg redenen om hier te blijven werken. Want als ik iets belangrijk vind is dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen, vrijheid krijg en plezier heb ik wat ik doe. En dat valt allemaal samen hier bij Flux.