Solliciteren en eerste maanden bij Flux

Solliciteren en eerste maanden bij Flux

Ik ben Maarten Kröse, en ik werk sinds kort als adviseur bij Flux Partners. In een reeks van zes blogs neem ik je mee in mijn eerste echte werkervaringen. Wat leer ik allemaal bij Flux? Hoe is de sfeer? Hoe ben ik bij Flux terechtgekomen? In deze blog beantwoord ik die laatste vraag.

Op 9 oktober 2017 kreeg ik mijn zogenaamde ‘groen licht’ van de afstudeercommissie van mijn master Construction, Management en Engineering aan de TU Delft. Het behalen van deze mijlpaal betekent dat je jouw thesis een maand later mag verdedigen. Maar iedereen in Delft weet: groen licht staat gelijk aan afstuderen, afzwaaien van de universiteit en het burgerleven in. En dus: een eerste baan.

De zoektocht

Mijn zoektocht naar mijn eerste baan was een aantal maanden eerder al begonnen. Ik had al met een aantal organisaties wat gesprekken gevoerd, ook met Flux Partners. Wat mij meteen opviel bij Flux was de eerlijke en open cultuur. Als starter wist ik eigenlijk niet waar ik mijn keuze nou precies op moest baseren. Ik had wel wat ideeën over hoe een werkdag eruit zou zien, maar je weet pas echt wat het is als je er echt middenin zit. Waar je tijdens een sollicitatieprocedure wel iets van meekrijgt, zijn toch de sfeer en cultuur van een organisatie. Dat gaf bij mij uiteindelijk de doorslag: het werd Flux.

Een match

Vlak voor Kerst belde ik Flux dat ik graag bij ze wilde starten. Meteen kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen met de kerstlunch. Alles was weliswaar al geregeld, maar er kon altijd nog wel iemand bij. Super spannend om meteen al je toekomstige collega’s te ontmoeten, maar een betere introductie bestaat er volgens mij niet.

Mijn eerste maanden

En in januari begon dan toch het échte werk. De eerste dag was ik alleen maar bezig met alle werkondersteunende issues: laptop, telefoon, auto, e-mail, groeps-app, het Nespresso-apparaat enzovoorts. Ook stonden er een paar speeddates met collega’s gepland: één-op-één gesprekken van een half uurtje waarin je kort kennismaakt met elkaar. Echt een leuke onderdompeling in Flux Partners!

Na de eerste paar dagen startten de projecten. Een daarvan was een tender voor Strukton Rail in Groningen. De deadline voor dit project stond redelijk krap. Al na een paar dagen kwam ik erachter dat er meer gevraagd werd dan aanvankelijk gedacht. Dat werd knallen voor iedereen. Gelukkig konden we goed samenwerken met de mensen van Strukton. En na een paar weken vol gas werd ons harde werken dan ook beloond met een gewonnen tender!

Een blik vooruit

Inmiddels ben ik een paar maanden onderweg en heb ik al zo veel geleerd … Ik werk nu aan tenders en aan projecten in uitvoering. Deze mix vind ik super leerzaam. Het is goed om te weten wat de effecten kunnen zijn van bepaalde keuzes. Zo hebben de keuzes die in een tender gemaakt worden effect op het uitvoeringsproces. Daar zit volgens mij ook de kracht van Flux: meedenken over de uitwerking van plannen. De komende weken zit ik helemaal vol met mooie projecten. Daar vertel ik volgende maand meer over.